Міжбанк: як рішення ФРС США вплине на долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: як рішення ФРС США вплине на долар

Валюта
2799
Цього четверга на валютному ринку буде цікаво і досить активно. Завтра останній робочий день місяця і великі компанії зазвичай не залишають на нього свої основні операції на звітну дату, вважаючи за краще їх проводити заздалегідь. Так буде і цього разу. У поєднанні з надходженнями відшкодувань ПДВ експортерам (державі їм теж треба до кінця тижня закрити значні суми) — це забезпечує клієнтів ресурсами і активізує їхні операції по завершенню січня. Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до $ 195−230 млн при здійсненні до 600 угод.
Крім цього, на поведінку учасників ринку вплине фактор активних валютних ралі по парі євро/долар за результатами рішень ФРС США. Вона зберегла процентні ставки близько нуля і хоча ринок і закладав подібне рішення в свої прогнози — зараз відбувається певна корекція співвідношення долара до всіх світових валют. Відображається це і на поведінці всіх сировинних ринків і на котируваннях золота. На момент написання статті долар потіснив євро і співвідношення євро/долар перебуває на позначці 1,2094 долара за євро. Стрибки цієї пари негайно відображаються на курсі євро відносно гривні і сьогодні спекулянти постараються активно на цьому заробити.
На нашому ринку сьогодні продовжиться протистояння курсових інтересів найбільших гравців, що також дасть можливість спекулянтам постаратися максимально «погойдати» курс в моменти виходу на міжбанк великих покупців або продавців валюти.
Як і всі останні 10 днів — Нацбанк постарається не особливо втручатися в ситуацію на валютному ринку і лише при істотних перекосах попиту і пропозиції буде змушений вийти на торги з відповідною інтервенцією.
Котирування міжбанку, за нашим прогнозом, в четвер будуть в межах: долар — коридор 28,13−28,30 грн, євро — коридор 33,95−34,30 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 28,17 / 28,19
євро — 34,00 / 34,03
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас