МОЗ підвищує виплати на лікування інфарктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ підвищує виплати на лікування інфарктів

Казна та Політика
249
Пріоритетом у новій програмі медичних гарантій, яка стартує 1 квітня, є лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, яких в Україні понад два мільйони.
Про це під час брифінгу в середу, 27 січня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
«Питання лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями є одним з таких пріоритетів нашої роботи… Зараз ми живемо за всіма тарифами та технічними умовами програми 2020 року. Ми удосконалюємо цей процес», — зазначив Степанов.
За його словами, в рамках програми медичних гарантій укладаються договори про виплату компенсацій за ліки. Це програма Доступні ліки. У МОЗ прийняли стратегію на максимальне розширення цієї програми.
«Наприклад, те, що стосується надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда з проведенням стентування. Отже, ті розрахунки, на які ми зараз виходимо, — це 32 299 гривень. Це ще підвищення з того, що було минулоріч», — заявив міністр.
Степанов нагадав, що раніше сума коштів на лікування інфаркту міокарда становила трохи більше 16 000 гривень.
«Міністерство охорони здоров’я вже провело велику роботу, щоб зробити медичні послуги для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями більш якісними. Зокрема, щоб раціонально розподіляти всі медичні вироби, наприклад, такі як стент-системи — це те, що використовується при інфарктах міокарду», — додав глава МОЗ.
Він розповів, що держава закуповує стент-системи, а потім намагається швидко та ефективно доставити в лікарню.
«Крім того, Міністерством охорони здоров’я затверджено порядок організації надання допомоги пацієнтам з підозрою на гострий мозковий інсульт у системі екстреної медичної допомоги», — додав чиновник.
За його словами, кількість померлих від інсульту точно може бути меншою. Для цього треба побудувати систему надання медичної допомоги при мозковому інсульті.
Степанов зазначив, що постановами Кабміну надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах і при гострому інфаркті міокарда віднесено до пріоритетних послуг, у зв’язку з чим були підвищені тарифи.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас