Міжбанк: чотири фактори будуть драйвити ринок в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чотири фактори будуть драйвити ринок в середу

Валюта
447
У середу основними мотиваторами для валютного ринку будуть чотири фактори:
1) обсяги і час надходжень чергової порції відшкодувань ПДВ експортерам. Принциповим є час заходів цих коштів на рахунки клієнтів, бо в разі зарахування їх в період активної фази валютних торгів ця гривня ще встигне «попрацювати» на покупців валюти ще сьогодні. Якщо ж кошти зайдуть пізно — то це спрацює на зростання попиту на валюту вже завтрашнім днем;
2) розрахунки покупців по вчорашньому аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП (треба переказати в бюджет 7,55 млрд гривень) при необхідності погашення державою сьогоднішньою датою облігацій попередніх випусків на 5,6 млрд гривень і відсотків за іншими паперами. Тобто, за фактом бюджет отримає менше 2 млрд гривень «чистих» надходжень за цими операціями;
3) наближення кінця місяця, що змушує «прискорюватися» в своїх розрахунках як малий, так і великий бізнес;
4) протистояння курсових інтересів великих гравців і поведінка спекулянтів. Останні кілька днів курс долара істотно не змінювався і лише вчора ввечері спекулянти активізувалися в частині «розігріву» котирувань на тлі новин про надходження відшкодувань ПДВ експортерам. Але за нашими даними великі покупці «не готові» особливо переплачувати за валюту і сьогодні будуть активно намагатися протидіяти будь-яким спробам продавців і спекулянтів підійняти котирування. Для цього вони будуть періодично знімати свої заявки в разі зростання курсу і цим обмежувати апетити продавців.
Нацбанк постарається не особливо втручатися в ситуацію на валютному ринку і лише при істотних перекосах попиту і пропозиції буде змушений вийти на торги з відповідною інтервенцією.
Котирування міжбанку, за нашим прогнозом, в середу будуть в межах: долар — коридор 28,05−28,25 грн, євро — коридор 34,00−34,35 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 28,17 / 28,19
євро — 34,24 / 34,27
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас