Старт приватизації держбанків: IFC увійде в капітал Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старт приватизації держбанків: IFC увійде в капітал Укргазбанку

Казна та Політика
721
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Міністерство фінансів підписали угоду, яка передбачає можливість входження IFC в капітал державного Укргазбанку. Максимальна частка IFC в капіталі банку становитиме 20%.
За умовами угоди IFC надасть Укргазбанку позику на суму 30 млн євро терміном на п’ять років з можливістю її конвертації у долю в акціонерному капіталі банку в розмірі до 20%.
Відзначимо, у 2017 році Україна та Світовий банк підписали меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації державного Укргазбанку.
У подальшому керівництвом і співробітниками Мінфіну було проведено близько 50 зустрічей і конференц-колл з представниками IFC (яка входить до групи Світового банку) та юридичними радниками для узгодження основних параметрів угоди.
У 2019 Рада директорів IFC ухвалила рішення про надання банку кредиту з опцією конвертації в капітал, а в червні 2020 уряд уповноважив міністра фінансів України Сергія Марченка на підписання угоди.
Під час Підписання угоди між Міністерством фінансів, IFC та Укргазбанком міністр Фінансів Сергій Марченко нагадав, що уряд продовжує працювати над зменшенням частки держави в банківській системі України до 25%, як це передбачено міжнародними зобов’язаннями.
Держава володіє 94,94% акцій «Укргазбанку».

Довідка Finance.ua:

  • У червні 2020 року Кабмін уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка на підписання угод по наданню кредиту державному «Укрексімбанку» Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).
  • 11 листопада 2017 року Мінфін, IFC і Укргазбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації Укргазбанку.
  • У квітні 2018 року «Укргазбанк» і Міжнародна фінансова корпорація підписали у Вашингтоні договір, який передбачає надання банку консультацій для зміцнення потенціалу банку в сфері обслуговування підприємств малого і середнього бізнесу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас