Суд почав банкрутство мережі супермаркетів «Фуршет» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд почав банкрутство мережі супермаркетів «Фуршет»

Фондовий ринок
3053
Господарський суд Дніпропетровської області 18 січня 2021 року розпочав процедуру банкрутства дочірнього підприємства «Рітейл Центр», який володіє роздрібною мережею «Фуршет».
Всі вимоги кредиторів приймаються до 16 лютого 2021 року, повідомляє Retailers.ua.
Зазначено, що 20 січня компанії-постачальники роздрібної мережі «Фуршет» отримали лист з підписом директора «Рітейл Центр» В’ячеслава Купченка про те, що суд почав процедуру банкрутства компанії, у зв’язку з чим вводиться мораторій на виплати кредиторам і призначений розпорядник майна.
Як випливає з матеріалів справи, процедура банкрутства ДП «Рітейл Центр» розпочата за позовом від фінансової компанії «Фінворк». Відомо, що в 2019 році компанія «Моден Трейд» надала «Рітейл Центр» безвідсоткову фінансову допомогу в розмірі 7,945 млн грн. Боржник повинен був повернути цю суму до 20 лютого 2020 року, але не зробив цього. Компанія «Фінворк» викупила цей борг у «Моден Трейд».
Відзначається, що в кінці 2020 року «Рітейл Центр» заплатив «Фінворк» 100 тисяч грн і заявив, що виплатити решту суми — 7,845 млн грн — не може. «Фінворк» звернувся до суду, який ухвалив рішення про початок процедури банкрутства «Рітейл Центр».
Водночас «Фінворк» — не єдина компанія, якій заборгував «Фуршет». В Єдиному реєстрі судових рішень містяться десятки позовів від постачальників мережі. Так, «Глобал Спірітс Європа» заявив про борг перед ним у 10,9 млн грн, «Немиринецький харчовий комбінат» — 6,87 млн грн, «Житомирський м’ясокомбінат» — 6,2 млн грн, «Катеринославхліб» — 5,5 млн грн, «Лакталіс Україна» — 2,5 млн грн, «Мейнпак» — 2,2 млн грн, «Маревен Фуд Європа» — 2,1 млн грн, «Хмельницький обласний пивзавод» — 1,5 млн грн і багато інших.
Як відомо, «Фуршет» — один з найстаріших продуктових рітейлерів України. Перший супермаркет був відкритий в 1998 році в Києві. До 2004 року «Фуршет» був найпопулярнішим супермаркетом в столиці. За даними GfK, чверть жителів Києва ходили за покупками саме туди.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас