Показники ПІІ України в 2020 році найгірші за останні 20 років - голова Horizon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Показники ПІІ України в 2020 році найгірші за останні 20 років - голова Horizon Capital

Казна та Політика
649
Показники чистих прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в 2020 році в Україні гірші за останні 20 років, в кращому випадку країна не отримала приплив ПІІ в 2020 році, вважає партнер-засновник і головний виконавчий директор інвестиційної компанії Horizon Capital (Україна) Олена Кошарна.
«Пандемія COVID-19 нашкодила економікам країн усього світу, і Україна не стала винятком. В результаті пандемії ті цифри ПІІ, які ми бачимо по країні за дев’ять місяців 2020 року, — найгірші за 20 років», — сказала вона пыд час обговорення національної економічної стратегії до 2030 року в п’ятницю.
«Чистий відтік ПІІ за дев’ять місяців минулого року склав $ 400 млн. Якщо дивитися на третій квартал, ПІІ в капітал, без урахування реінвестування прибутку, склали тільки $ 4 млн, а сумарне скорочення ПІІ за третій квартал — $ 50 млн. Якими будуть показники за рік? Сподіваємося, що чисті ПІІ підуть в нуль», — додала Кошарна.
При цьому вона додала, що з метою зміни ситуації бізнес налаштований на співпрацю з українським урядом.
«Ми всі повинні діяти для рішучого просування судової реформи, оскільки Україна посідає 105-те місце серед 141 країни щодо незалежності судової системи. Ми повинні підтримати введення в Україні ринків капіталу, товарів та енергетики і запустити механізми залучення інвестицій…», — сказала голова Horizon Capital.
При цьому Кошарна підкреслила, що до 30-ї річниці Незалежності України слід поставити мету — впровадити судову реформу, реформи ринків капіталу та інвестиційні реформи.
За матеріалами:
Альфа банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас