Google пригрозив Австралії відключенням пошуку через монетизацію новин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google пригрозив Австралії відключенням пошуку через монетизацію новин

Фондовий ринок
660
Компанія Google пригрозила Австралії відключенням інтернет-пошуку в разі, якщо австралійський парламент зобов’яже пошуковиків платити ЗМІ за публікацію посилань на їхні матеріали.
Джерело: пресслужба Google, агентства «Reuters» і «Інтерфакс-Україна»
В Австралії мають намір ухвалити Кодекс ведення переговорів зі ЗМІ.
Законопроєкт, представлений австралійською комісією з питань конкуренції та захисту споживачів, дозволяє низці ЗМІ домовлятися з Google і Facebook про те, скільки інтернет-гіганти будуть платити їм за розміщувані посилання на матеріали ЗМІ. Якщо сторони не зможуть домовитися про це протягом 3 місяців, вони можуть звернутися до арбітражного суду.
Google і Facebook борються з планом австралійського федерального уряду ухвалити закон, який змусить їх платити засобам масової інформації за оригінальний контент, який з’являється на їхніх платформах.
У відповіді на запит Сенату вони попереджають, що нові правила можуть призвести до скасування деяких основних послуг в країні.
Зокрема, 19 мільйонів австралійських користувачів зіткнуться з погіршенням якості пошуку і YouTube, якщо новий кодекс буде введений в дію.
Керівний директор «Google Australia» Мел Сільва 22 січня виступила на публічних слуханнях сенатського комітету з економічного законодавства, який розглядає пропонований новий закон.
Вона заявила, що розроблений в Австралії законопроєкт для компанії «створює необгрунтовані фінансові та операційні ризики», що погано піддаються контролю.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас