Чиновника підозрюють у привласненні 4,3 млн грн під час інвентаризації земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновника підозрюють у привласненні 4,3 млн грн під час інвентаризації земель

Кримінал
184
У Дніпропетровській області заступнику голови однієї з райдержадміністрацій і його спільникам повідомили про підозру. Фігурантів підозрюють у завданні державі збитків на 4,3 мільйона гривень.
Про це у Facebook повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.
«Спільно з підприємцем і інженером-землевпорядником вони привласнили 4,3 млн грн при проведенні інвентаризації земель району. На момент скоєння злочину чиновник виконував обов’язки голови райдержадміністрації», — йдеться в повідомленні.
Слідство встановило, що фігурант впливав на членів тендерного комітету для перемоги в закупівлі підконтрольного підприємства.
«У січні 2019 року, між РДА та ФОП був укладений договір про проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення, їх грошову оцінку та виготовлення документації із землеустрою. Вартість робіт склала 4,3 млн грн, виконавцем стала субпідрядна організація, де працював згаданий інженер-землевпорядник», — додали в поліцейському відомстві.
Згодом стало відомо, що документація, яку погодив в.о. голови РДА, вимогам чинного законодавства не відповідала. У кошторисі було посилання на недійсні документи, а райдержадміністрація взагалі не мала права проводити грошову оцінку земель державної та комунальної власності.
До того ж інженер-землевпорядник скористався печаткою субпідрядної організації та завірив роботи, які фактично не виконувалися.
Фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас