Німецька компанія вийшла з проекту «Північний потік-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька компанія вийшла з проекту «Північний потік-2»

Фондовий ринок
600
Німецький концерн Bilfinger SE відмовився від участі в проекті будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Кампанія вийшла з проекту через загрозу санкцій США.
Про це повідомляє видання Bild.
Компанія Bilfinger SE є зареєстрованим в Мангеймі постачальником промислових послуг, афільованим з SDAX, з річним оборотом в 4,3 млрд євро в 2019 році.
Bilfinger підписала кілька контрактів з Nord Stream 2 AG. У тому числі «на розробку, поставку та введення в експлуатацію АСУ ТП і систем безпеки при експлуатації трубопроводу». Обсяг замовлення: 15 млн євро.
Крім того, Bilfinger підписав з росіянами контракт на «проектування, поставку, монтаж і введення в експлуатацію теплоелектростанції, що працює на резервному природному газі, потужністю 90 МВт + 30 МВт» в німецьку точку виходу трубопроводу в Любміні.
Сьогодні вже діють санкції проти російської компанії «КВТ-РУС», яка за останні кілька тижнів проклала майже три кілометри трубопроводу «Північний потік-2» біля берегів землі Мекленбург-Передня Померанія.
За останні кілька днів три європейські компанії дистанціювалися від «Північного потоку-2» — кожна через погрози санкцій США. Відмовилися швейцарська страхова група Zurich Insurance, норвезька DNV-GL та датська консалтингова компанія з охорони навколишнього середовища Ramboll.
Як повідомляє агентство Bloomberg, швейцарська Zurich Insurance підтвердила, що виходить з проекту.
США також ввели санкції проти російського судна «Фортуна», яке збирається добудовувати «Північний потік-2». Санкції стосовно російської «Фортуни» настільки суворі, що будь-яка підтримка, яка надається іноземними компаніями кораблю — навіть в минулому — може призвести до санкцій проти цих компаній.
У центрі уваги американців: гамбургська сервісна компанія Krebs, яка забезпечує суднам Nord Stream 2 захист від іржі у відкритому морі. Якщо Krebs не вийде з проекту протягом кількох тижнів, він потрапить під санкції США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас