Мільйонам українців списали податкові борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонам українців списали податкові борги

Особисті фінанси
12950
Державна податкова служба України в автоматичному режимі списала податкові борги майже 3,7 млн платників податків.
Про це повідомила пресслужба ДПС.
Кого це стосується:
  • йдеться про борги платників, які обліковувалися станом на 01.11.2020 та залишилися несплаченими/непогашеними станом на дату списання;
  • основною умовою для списання була наявність у платника податків податкового боргу, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищував 3060 гривень.
За оперативними даними інформаційно-телекомунікаційної системи податкових органів, фактично списано такого податкового боргу по 3 млн 656 тис. платниках на загальну суму 1 187,4 млн гривень.

Як закрити ФОП 💼

Нагадаємо, списання податкового боргу проводили згідно з Законом України №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Довідка Finance.ua:

  • Перевірити, чи всі розрахунки з бюджетом зроблені вчасно та в повному обсязі, суб’єкти господарювання можуть в Електронному кабінеті платника. Як це зробити – читайте за посиланням.
  • 1 січня Податкова служба оновила 1492 рахунки для сплати єдиного податку та 24 для єдиного соціального внеску. Такі зміни ДПС вносить щороку, що призводить до того, що тисячі підприємців сплачують податки не на ту адресу, тож в Опендатабот розповіли, як почати користуватись новим рахунком.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас