Трамп анулював ліцензії Intel та ще низки компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп анулював ліцензії Intel та ще низки компаній

Фондовий ринок
1628
Адміністрація чинного президента США Дональда Трампа повідомила декількох постачальників Huawei, в тому числі виробника мікросхем Intel, про відкликання ліцензій на постачання китайській компанії. Як повідомляє Reuters, вона також має намір відхилити десятки заявок на дозволи на поставку американської продукції китайському телекомгіганту.
Ці дії проти Huawei під керівництвом Трампа стали ще однією спробою послабити найбільшого в світі виробника телекомунікаційного устаткування, який Вашингтон розглядає як загрозу національній безпеці.
В електронному листі, доступ до якого отримало агентство, Асоціація виробників мікросхем заявила, що Міністерство торгівлі США опублікувало «намір відхилити значну кількість заявок на отримання експортної ліцензії для Huawei і відкликати як мінімум одну раніше видану ліцензію». Джерела Reuters розповіли, що було відкликано вісім ліцензій.
У компаній, які отримали повідомлення про «намір», є 20 днів для надання відповіді, а у Мінторгівлі є 45 днів, щоб повідомити їх про будь-які зміни в рішенні, інакше воно стане остаточним. Своєю чергою, компанії мають 45 днів на оскарження.
Нагадаємо: у травні 2019 року США внесли Huawei в чорний список Мінторгівлі США, заборонивши постачальникам продавати американські товари і технології китайській компанії. Однак для деяких постачальників були зроблені винятки, зокрема для Intel. До останнього рішення адміністрації Трампа на розгляді перебувало 150 заявок на отримання ліцензій на товари і технології вартістю $120 млрд.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас