Робота кінотеатрів і концерти з 25 січня: у Мінкульті пояснили умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота кінотеатрів і концерти з 25 січня: у Мінкульті пояснили умови

Особисті фінанси
613
З 25 січня в Україні почне діяти адаптивний карантин. У Міністерстві культури роз’яснили, на яких умовах працюватимуть кінотеатри і відбуватимуться концерти.
Про це розповів голова міністерства Олександр Ткаченко в ефірі «Сніданку з 1 + 1».
«У рамках „помаранчевої“ зони всі заклади культури, в тому числі і кінотеатри, працюватимуть. Втім, з певними обмеженнями: 50 відсотків заповнення, розсадка в шаховому порядку, в музеях — одна людина на десять квадратних метрів», — сказав Ткаченко.
Концерти дозволені, але при заповненості залу наполовину. Це саме правило стосується і читальних залів, і бібліотек.
За словами голови Мінкульту, до 28 лютого діє так званий режим надзвичайної ситуації, але протягом весни рішення про карантинні обмеження будуть приймати з урахуванням епідситуації в країні.
Він також не виключає того, що міністерство буде змушене звернутися до Верховної Ради з приводу нового пакету допомоги для індустрії.
Нагадаємо, у Міністерстві культури пояснили, коли запрацюють кінотеатри та громадські установи. Попередньо двері для відвідувачів вони повинні відкрити з 25 січня.
Як писало РБК-Україна, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів України не планує скасовувати масковий режим і вимогу соціальної дистанції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас