У США вперше дозволили запускати дрон без людини поблизу (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вперше дозволили запускати дрон без людини поблизу (фото)

Технології&Авто
1016
У США Федеральне управління цивільної авіації (FAA) видало дозвіл компанії American Robotics на автоматизований запуск дронів, тобто не потрібна людина-оператор або спостерігач поблизу місця запуску.
Але за кожним польотом віддалено все одно повинен спостерігати фахівець, повідомляє пресслужба компанії-розробника БПЛА.
Раніше Управління вимагало, щоб уздовж траси польоту дрона стояли люди і стежили за пересуванням апарату. Тепер же людина не повинна бути присутньою безпосередньо на місці запуску безпілотника.
Водночас поки що автономний запуск компанія може здійснювати тільки в трьох американських штатах: Канзасі, Массачусетсі і Неваді.
Зазначено, що компанія повинна призначати для кожного польоту відповідального, який віддалено перевірить безпеку дрона і повітряний простір навколо нього. Сам же політ буде відбуватися автоматизовано.
Як зазначається, American Robotics планує запускати безпілотники Scout зі спеціального терміналу. Це контейнер, в якому відкривається дах і піднімається злітний майданчик. Перед польотом термінал відкриває дах і піднімає майданчик з дроном, одночасно він аналізує наявність інших літальних апаратів за допомогою акустичної системи відстеження, що працює в радіусі 3,2 км.

При цьому, якщо акустична система зафіксує поблизу літак або інший апарат, вона змусить безпілотник спуститися. В цілому, політ і посадка відбуваються в автоматичному режимі. Scout повертається до терміналу, де заряджає акумулятор і передає оператору зібрані під час польоту дані.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас