Криклій оголосив про початок реформи Укрзалізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій оголосив про початок реформи Укрзалізниці

Казна та Політика
517
В Україні стартувала структурна реформа Укрзалізниці.
Про це повідомив у п’ятницю, 15 січня, міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Реформа почалася із затвердження нової організаційної структури та створення підрозділів вантажних перевезень – «УЗ Карго» та оператора інфраструктури «УЗ Інфра».
«Реформа залізничних перевезень – одне з ключових завдань, яке ми поставили перед собою в Міністерстві. Планом заходів з реформування залізничного транспорту також передбачено впровадження структурної реформи Укрзалізниці. І ці перетворення вже розпочато – затверджено нову організаційну структуру УЗ, що відповідає європейським нормам, і створено філію вантажних перевезень УЗ Карго і оператора інфраструктури УЗ Інфра», – повідомив міністр.
Він відзначив, що для повноцінної реформи на Залізниці вкрай важливим залишається прийняття Верховною Радою законопроекту Про залізничний транспорт, який передбачає створення конкурентного ринку перевезень. «І я дуже сподіваюся, що в цьому році це обов’язково станеться», – сказав Криклій.
За його словами, структурна трансформація Укрзалізниці також дозволить забезпечити прозорість фінансових потоків всередині суспільства, підвищити якість управління кожним видом діяльності і підготуватися до появи приватних конкурентів на ринку залізничних перевезень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас