У Раді зареєстрували законопроект, який має викорінити старі маршрутки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді зареєстрували законопроект, який має викорінити старі маршрутки

Казна та Політика
734
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №4583 “Про внесення змін до деяких законів України щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом”, мета якого – закінчити зі старими маршрутками у міському транспорті.
“У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, мета якого – закінчити зі старими маршрутками у міському транспорті. Ухвалення цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси”, – написав міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook.
За його словами, для цього буде змінено підхід, та пропонується замість не завжди прозорих конкурсів на маршрути почати закуповувати транспортну послугу через ProZorro.
“І що важливо – міста самі зможуть визначати ціну та справедливо платити за кілометри, які обслужено. Цим ми закінчуємо дискримінацію пільговиків, так як перевізник вже отримує гроші за кілометри. Ключове слово – кілометри, а не “зібрані гроші з пасажирів”, – зазначив міністр.
Він додав, що такий підхід також дасть можливість вимагати від перевізників не тільки обслуговування пасажирів на комфортних автобусах, але й встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати.
Так, згідно з текстом законопроекту, суспільно важливі послуги з перевезення пасажирів мають здійснюватися автобусами, які пристосовані для перевезення пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
“Проектом Закону пропонується встановити принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що поширюється на всіх осіб, заінтересованих в отриманні таких послуг; впровадити систему надання суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільними маршрутами, лініями, маршрутами міського електричного транспорту, а також систему отримання плати за такі послуги та фінансового відшкодування, що виплачується перевізникам суспільно важливих послуг; установити нові заходи впливу на перевізників та норми, які регулюватимуть усі аспекти діяльності щодо системи надання суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів; гармонізувати умови конкурентоспроможності серед різних видів перевезень усередині держави”, – йдеться в пояснювальній записці.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас