Huawei приступила до розробки розумних доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei приступила до розробки розумних доріг

Технології&Авто
440
Незважаючи на те що Huawei не є виробником автомобілів, китайський технологічний гігант чимало уваги приділяє екосистемі транспорту. Зокрема, виробник електроніки активно займається розробкою розумних доріг, які будуть адаптовані для використання електромобілями з системою автопілоту.
Huawei вже встигла побудувати тестову четирикілометрову ділянку дороги в місті Усі — в китайській провінції Цзянсу. Зараз за цим маршрутом курсує автобус X-Bus, оснащений системою штучного інтелекту. Транспортний засіб самостійно їздить туди і назад, долає перешкоди, зупиняється, прискорюється і збирає значний обсяг інформації для подальшого аналізу.
Спеціальні датчики і численні камери допомагають автобусу розрізняти світлофори, вуличні знаки і розпізнавати перешкоди. Крім датчиків, руху автобуса допомагає і сама дорога: за заявою інженерів Huawei, вона буквально «розмовляє» з системою автопілоту.
На думку видання Bloomberg, подібний проект Huawei — перші кроки країни на шляху до побудови інфраструктури розумних доріг на території всього Китаю з метою підвищити їх безпеку. Ключова мета китайської компанії на етапі розробки – отримання інформації від самої дороги, а не тільки за допомогою датчиків і камер, розміщених на транспортному засобі. Таке рішення є можливим лише при будівництві розумних доріг.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас