Panasonic представила голографічний дисплей для автомобілів нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic представила голографічний дисплей для автомобілів нового покоління

Технології&Авто
709
До списку представлених на міжнародній виставці CES 2021 оригінальних цифрових рішень приєднався новий продукт компанії Panasonic Automotive — голографічний дисплей з функціями доповненої реальності для автомобілів. При створенні новинки виробник використовував фірмові розробки в сфері оптики і проекції зображень, а також штучного інтелекту.
За словами президента Panasonic Automotive Скотта Кірчнера, HUD (індикатор на лобовому склі) — одна з найбільш швидко зростаючих категорій ринку транспортних засобів, але вже існуючі рішення для лобового скла покривають індикацією лише невелику ділянку дороги. Новинка, як стверджує компанія, охоплює більше дорожнього простору і при цьому поєднує стандартну інформацію в реальному часі (швидкість руху і запас пального) з даними про дорожню ситуацію, що оновлюються кожні 300 мілісекунд, і навігацією.
Panasonic представила голографічний дисплей для автомобілів нового покоління
Компактний дисплей має роздільну здатність 4K і працює за підтримки 3D-радара, що забезпечує 180-градусний огляд на відстані до 90 метрів вперед з шириною до трьох дорожніх смуг. За допомогою вдосконаленої оптики система здатна виявити пішоходів та інші об’єкти навіть при слабкому освітленні і в нічний час. Крім того, за допомогою ШІ-алгоритмів новинка розставляє маркери на смугах, а також повідомляє про неможливість проїзду через різні перешкоди.
Panasonic представила голографічний дисплей для автомобілів нового покоління
Дисплей застосовує накладення графіки на дорогу, знаки і предмети, і здатний фокусувати увагу водія на об’єктах, що наближаються, наприлад, якщо вийшов на дорогу олень або є дорожня огорожа. При цьому система оптимізує поле огляду і органічно відображає об’єкти на склі, не затуляючи дорогу. Пристрій точно відстежує напрям погляду водія, а також переміщення об’єктів навколо автомобіля, що рухається, і відповідно до цього динамічно зміщує голограми, уникаючи «розсинхронізації». Це дозволяє знизити навантаження на людину і зробити керування автомобілем максимально безпечним.
Ціна і дата появи у продажу комерційної версії новинки будуть оголошені пізніше.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас