Чи може ФОП, що отримав 8 тисяч від держави, працювати під час локдауну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може ФОП, що отримав 8 тисяч від держави, працювати під час локдауну

Особисті фінанси
12065
У Державній податковій службі у Львівській області пояснили, чи може ФОП здійснювати діяльність під час локдауну, якщо така особа отримала допомогу за програмою «Допомога ФОПам і працівникам – 8000 грн».
Нагадаємо, виплата одноразової матеріальної допомоги бізнесу передбачалася для збереження робочих місць найманих працівників, а також для компенсації витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Відповідь податківців. При отриманні зазначеної допомоги відсутня передумова повного зупинення бізнесу підприємцем з 8 по 24 січня 2021 року.
Отже, якщо постановою Кабінету Міністрів №1236 обмежувальні заходи щодо певного виду діяльності відсутні, то фізична особа – підприємець має право отримувати доходи від такої діяльності попри одержання державної фінансової підтримки.

Довідка Finance.ua:

  • 8 грудня Президент Володимир Зеленський підписав прийнятий раніше Верховною Радою закон щодо підтримки людей і бізнесу у період дії карантинних обмежень.
  • У законі вказано кілька видів виплат для ФОП і їхніх найманих працівників. Виплати проводять на підставі їхніх заяв в електронній формі, поданих через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (“Дія”).
  • В Офісі великих платників податків ДПС повідомили, кому із отримувачів “карантинної” допомоги від Уряду доведеться її повернути на рахунки держави.
  • За програмою “Допомога ФОПам і працівникам – 8000 грн” звернулися понад 480 тисяч людей. До нового року виплачено 3,6 млрд грн. За наступною програмою, а саме “Допомога роботодавцям – до 8000 грн”, роботодавці ще до нового року отримали 650 млн грн для близько 170 тис. своїх працівників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас