Китайський держбанк тестує цифровий юань у банкоматах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський держбанк тестує цифровий юань у банкоматах

Фінтех і Картки
276
Один з чотирьох найбільших китайських держбанків почав тестувати цифровий юань у своїх банкоматах.
За даними місцевих ЗМІ, йдеться про Сільськогосподарський банк Китаю, який протестував цифровий юань у банкоматах, встановлених у філіях банку в місті Шеньчжень, повідомляє The Block.
Ці банкомати дозволяють клієнтам конвертувати свої банківські заощадження або готівкові гроші в цифрові юані, зокрема на смартфонах, і навпаки.
Банкомат із підтримкою цифрового юаня є частиною випробування цифрової валюти Центробанку Китаю (DCEP) у Шеньчжені, де уряд через лотерею видав $3 млн цифрових юанів 100 тисячам місцевих жителів.
У Шеньчжені наразі триває друге випробування DCEP після його першого запуску в жовтні 2020 року. Додаткові функції, які будуть протестовані цього разу, включають банкомат з цифровим юанем, а також функцію tap, що дозволяє власникам DCEP переказувати монети один одному без доступу до інтернету.
Пілотний проєкт з тестування цифрового юаня включено до державного плану, як і зазначено в опублікованому раніше документі про створення в Пекіні та інших містах «особливих тестових зон вільної торгівлі».
Голова PBoC І Ган на початку минулого тижня заявив, що в ході тестування цифрового юаня користувачі здійснили понад 4 млн операцій, сукупний обсяг яких склав 2 млрд юанів (близько $300 млн).
Наприкінці вересня Європейський центробанк подав заявку на реєстрацію товарного знака «цифровий євро» до відомства Євросоюзу з інтелектуальної власності (EUIPO).
У листопаді президент ЄЦБ Крістін Лагард заявила, що європейські банки перейдуть до запуску цифрового євро в найближчі 2-4 роки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас