Одна з найбільших угод на ринку фінтех-індустрії за участі Visa провалилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна з найбільших угод на ринку фінтех-індустрії за участі Visa провалилася

Фондовий ринок
744
Visa відмовилася від запланованої покупки фінтех-стартапу Plaid. На плани компанії вплинув позов Мін’юсту США, який вирішив, що угода зробить Visa монополістом на ринку онлайн-платежів.
Про це повідомила прес-служба платіжної системи, на яку посилається Forbes.
Про купівлю Plaid за $5,3 млрд Visa оголосила в січні минулого року. Американський Forbes назвав угоду однією з найбільших у фінтех-індустрії.
Спочатку планувалося, що угода буде закрита протягом 3-6 місяців. Однак у листопаді Мін’юст подав антимонопольний позов, у якому стверджувалося, що угода дозволить Visa незаконно зберегти монополію на ринку дебетових онлайн-платежів.
Відомство вирішило, що Plaid є серйозною конкурентною загрозою для Visa, а ліквідація такої загрози призведе до зростання цін і зменшення кількості інновацій.
Спочатку керівництво Visa хотіло оскаржити позов Мін’юсту, суд був призначений на червень 2021 року, однак згодом Visa і Plaid прийняли спільне рішення розірвати угоду про злиття.
«Минув рік, відколи ми вперше оголосили про свій намір придбати Plaid, і для повного врегулювання затяжних і складних судових розглядів, ймовірно, знадобиться чимало часу», – пояснив відмову від угоди гендиректор Visa Ел Келлі, слова якого наводяться в прес-релізі компанії.
Глава антимонопольного підрозділу американського Мін’юсту Макан Делрахім заявив, що скасування угоди відповідає інтересам споживачів. «Тепер, коли Visa відмовилася від свого антиконкурентного злиття, при посиленні конкуренції споживачі можуть розраховувати на більш низькі ціни і більш якісні послуги», – зазначив він.
Plaid випускає програмне забезпечення, яке дозволяє фінтех-додаткам швидше і простіше підключатися до банківських рахунків користувачів. До появи сервісу компаніям доводилося вносити невеликі суми на рахунок клієнта, а потім просити його увійти в особистий кабінет і переконатися в успіху операції. Це могло займати кілька днів. Plaid спростив цей процес, дозволивши користувачам проходити верифікацію за кілька секунд.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас