Ефективна всього на 50,4%: нові дані про китайську вакцину від коронавірусу, яку придбала Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ефективна всього на 50,4%: нові дані про китайську вакцину від коронавірусу, яку придбала Україна

Фондовий ринок
1702
Розроблена китайською компанією Sinovac Biotech вакцина CoronaVac захищає від COVID-19 всього на 50,4%. Цей показник є значно нижчим за оголошені раніше 78%. 
Про це повідомляє The Guardian.
Зазначається, що нові дані базуються на проміжних результатах III фази клінічних випробувань CoronaVac у Бразилії.
Минулого тижня біомедичний центр Інституту Бутантан в Сан-Паулу заявив, що дводозова вакцина Sinovac Biotech показала ефективність 78% у лікуванні “легких та важких” випадків коронавірусу. “Водночас вони нічого не розповіли про групу “дуже легких” інфекцій серед добровольців, які отримали вакцину, не потребуючи клінічної допомоги”, – наголошують у виданні.
Вже у вівторок медичний директор з клінічних досліджень Інституту Бутантан Рікардо Паласіос повідомив про “нові результати, які включають ці дуже легкі випадки”.
Нагадаємо, що українська група фармацевтичних компаній “Лекхім” уклала угоду з китайським виробником вакцин Sinovac Biotech щодо постачання в Україну 5 мільйонів доз. Вакцину мають доправити у І півріччі 2021 року.
Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech. Йдеться про закупівлю 1 913 316 доз за ціною 504 грн за шт.
Україна використовуватиме цю вакцину для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас