Перший водневий поїзд в Шотландії почне курсувати до кінця 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший водневий поїзд в Шотландії почне курсувати до кінця 2021 року

Технології&Авто
566
До кінця 2021 року в Шотландії повинен з’явитися перший поїзд, який працює на водні, завдяки новому проекту уряду Шотландії та групи інженерних компаній, що спеціалізуються на розробці водневих паливних елементів. Як повідомляє видання Lonely Planet, хоча про ініціативу щойно оголосили, очікується, що поїзд буде готовий вже через 10 місяців.
«Воднева тяга пропонує безпечну, надійну і безвуглецеву альтернативу залізничної мережі Шотландії, – заявив Бен Тодд, генеральний директор компанії Arcola Energy, якій доручено очолити проект. – Проект водневого поїзда – прекрасна можливість для лідерів галузі в водню, залізничному будівництві та безпеки співпрацювати з шотландськими постачальниками технологій для розробки готового до розгортання рішення».
Шотландія посіла тверду позицію щодо зміни клімату та працює над декарбонізацією всіх пасажирських залізничних перевезень в країні до 2035 року, що на п’ять років раніше встановленого Сполученим Королівством цільового терміну – 2040 року.
Подорожі на поїзді стають все більш популярним в Європі, оскільки мандрівники прагнуть зменшити свій вуглецевий слід. Нове дослідження показало, що в деяких випадках поїздки на поїзді по континенту є насправді швидше, ніж літаками.
Фото: flickr.com
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас