Міжбанк: психологічний фактор зіграє проти гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: психологічний фактор зіграє проти гривні

Валюта
1641
У вівторок ситуація на валютному ринку України почне поступово змінюватися.
З одного боку – тривалий період новорічних свят завершено і компанії повертаються в нормальний ритм роботи навіть незважаючи на запроваджений локдаун. Це збільшить попит на валюту з боку нафтотрейдерів і тих клієнтів, хто не дуже постраждав від введених урядом обмежень по боротьбі з коронавірусом, що діють з 8 січня.
З іншого боку – вчора була зарахована валютна виручка за неробочу в Україні, але робочу в усьому світі минулу п’ятницю. Значна частина цієї валюти вийде найближчим часом на міжбанк, позаяк експортерам треба фінансувати поточну діяльність. Це частково допоможе гривні на торгах. Крім цього, сьогодні аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Після консультацій з первинними дилерами чиновники замінили облігації з терміном 518 днів на папери з терміном 357 днів. В результаті будуть пропонуватися гривневі ОВДП на 175, 357, 763, 1225 днів і доларові – на рік. Наявність валютних паперів і відмінна прибутковість за світовими мірками – зацікавить як зовнішніх, так і внутрішніх інвесторів. Це забезпечить досить непогані обсяги аукціону (за нашими розрахунками продадуть облігацій не менше, ніж на 8-11 млрд гривень в еквіваленті) і такі серйозні обсяги вплинуть на поведінку ресурсного та валютного ринків сьогодні і завтра (в середу у інвесторів проходять розрахунки за куплені облігації). Це частково також спрацює на користь гривні на міжбанку.
Проти нацвалюти зіграє психологічний фактор. Вчорашнє зниження котирувань до 28,14/28,16 гривень за долар і до 34,15/34,17 за євро – залучить ту частину покупців валюти, які вичікували нижчого курсу і тепер вирішать, що час купувати валюту.
Як і раніше, ринок буде повністю залежати від дій і курсових завдань великих гравців і спекулянтів. Перші будуть просто закривати свої поточні проблеми із закриттям валютних операцій, а другі – постараються максимально розгойдати котирування, підлаштовуючись під виходи на ринок великих покупців і продавців. Крім цього, вони з великим задоволенням знову зароблятимуть на стрибках котирувань євро, які сьогодні продовжаться. В основному, спекулянти спробують зіграти “на пониження” як по долару, так і по євро. При істотному просіданні курсу долара – ми побачимо на ринку Нацбанк з викупом надлишків американської валюти в резерви, що утримає її котирування від істотного падіння.
За прогнозами, обсяг операцій на міжбанку у вівторок складе до $160-180 млн при здійсненні до 510-550 угод.
Котирування міжбанку, за нашим прогнозом, 12 січня будуть в межах: долар – коридор 28,00 – 28,20 грн, євро – коридор 33,95-34,30 грн.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,14 / 28,16
євро – 34,15 / 34,17
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас