Нацбанк анулював ліцензії 22 небанківських установ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк анулював ліцензії 22 небанківських установ

Фондовий ринок
3788
Національний банк відкликав ліцензії на надання фінансових послуг у 22 фінансових установ на підставі поданих ними заяв.
Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив такі рішення на засіданнях 24 та 30 грудня 2020 року.
Зокрема відкликані всі наявні ліцензії у:
  • фінансова компанія «Кредитлайф» – одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту;
  • ТОВ «Ювід-2009» три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ФК «Аліот» чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу та фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій;
  • ФК «Кайлас Фінанс» три ліцензії – на надання послуг з факторингу та фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту;
  • ТОВ «Паркмар Інкасо» – одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту;
  • кредитної спілки «Укрсоцкредит» – одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту.
Загальний обсяг активів вищезазначених п’яти фінкомпаній становив 138,6 млн грн або 0,07% від загальних активів ринку станом на 30 вересня 2020 року. Зобов’язання «Укрсоцкредит» становили 0,2 тис. грн (0,00002% від загального обсягу ринку), а її активи – 917,8 тис. грн (0,04% від загального обсягу ринку) станом на 1 жовтня 2020 року.
Також НБУ відкликав кілька з наявних ліцензій у ТОВ «Глобал Інфініті Україна» – дві ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу та надання гарантій. У фінустанови чинними залишаються 2 ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, а також на надання послуг з факторингу.
Відкликані ліцензії на надання гарантій у таких компаній: фінкомпанія «Декарт», ФК «Кавертон», ТОВ «Професійна Платіжна Система», ФК «Фідем», ФК «Фінар», ТОВ «Асап Фінанс», ФК “Бладвейн”, ТОВ “Верра Фінанс”, ФК “Інвест Хаус”, ФК “Мега Фінанс”, ФК “Скай”, ФК “Смарт Фінанс Солюшен”, ТОВ “Стандард Фінанс Групп”, ТОВ “Файненс Компані”, ФК «Фінрезерв».
Водночас ці фінкомпанії продовжують свою діяльність та мають діючі ліцензії, зокрема на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу.
У них були відкликані ліцензії виключно на надання гарантій у зв’язку з тим, що ці компанії не планували вести активну діяльність з надання гарантій і не були готові до виконання обов’язкових нормативів, які запрацювали з 1 травня 2020 року. Тому компанії добровільно відмовилися від ліцензій на цей вид діяльності.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас