Курс біткойна підскочив за тиждень на 37%, але падає в понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс біткойна підскочив за тиждень на 37%, але падає в понеділок

Фінтех і Картки
633
Курс біткойна за підсумками минулого тижня підскочив приблизно на 37%, при цьому він вперше піднімався вище позначки $40 тис. і впритул наближався до $42 тис.
Для порівняння: американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average, Standard & Poor’s 500 і Nasdaq Composite за перший повний робочий тиждень нового року збільшилися відповідно на 1,5%, 1,6% і 1,4%.
В результаті ралі біткойна капіталізація всього криптовалютного ринку перевершила рівень в $1 трлн, повідомляє MarketWatch.
Тим часом в останні дні криптовалюта почала дешевшати, і тенденція зберігається в понеділок. За даними CoinDesk, курс біткойна зараз перебуває на позначці $33,686 тис., що на 11,3% нижче від рівня на закриття попередніх торгів.
Таким чином, падіння за неділю і понеділок становить близько 20%, що є найістотнішим дводенним зниженням за останній рік, відзначає агентство Bloomberg.
“Ще належить визначити, чи є це початком більш масштабної корекції, – заявив керівник відділу розвитку бізнесу сінгапурської криптобіржі Luno Віджай Айяр. – Але можливо, так воно і є”.
У 2020 році вартість біткойна злетіла більш ніж в чотири рази.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас