ДТЕК створює інвестиційний хаб у Великій Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК створює інвестиційний хаб у Великій Британії

Фондовий ринок
608
Енергохолдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова у першому півріччі 2021-го створить у Лондоні хаб для залучення інвестицій та інноваційних технологій у нову енергетику України, повідомили в компанії.
«Новий офіс буде розташований у діловому центрі міста — лондонському Сіті, де сконцентровані найстаріші банки, найбільші інвестиційні та венчурні фонди Європи. Тут буде створено інвестиційний хаб, відкритий для інвесторів, що бажають інвестувати в Україну з одного боку, і для українських підприємців, які вірять у перспективність української енергетичної галузі та потенціал України», — сказано в повідомленні.
Як заявив гендиректор ДТЕК Максим Тимченко, в першу чергу йдеться про відновлювані джерела енергії, систему накопичення енергії і енергетичні проєкти з використанням водню.
«Разом зі збільшенням видобутку газу і розвитком мереж саме ці напрямки визначені пріоритетними в нашій стратегії», — додав він.
ДТЕК має корпоративне присутність у Великій Британії з 2013 року. Протягом останніх трьох років у Лондоні працює група з міжнародних ринків капіталу, яка управляє відносинами з інвесторами, а в 2019 році організувала випуск зелених єврооблігацій для фінансування проєктів ДТЕК у сфері відновлюваних джерел енергії в Україні.
Операційну діяльність по залученню інвестицій в Україну у Великобританії буде здійснювати спеціально створена компанія DTEK International Ltd.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас