Всесвітній банк удвічі поліпшив прогноз зростання української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітній банк удвічі поліпшив прогноз зростання української економіки

Казна та Політика
617
Аналітики Світового банку (СБ) поліпшили прогнози щодо розвитку економіки України на 2021 рік. За їхніми розрахунками, ВВП країни збільшиться в 2021-м до 3%, говориться в січневому випуску “Перспективи глобальної економіки” фінустанови. І це при тому, що ще на початку жовтня 2020 го в СБ оцінювали перспективи відновлення української економіки вдвічі скромніше – в 1,5%.
Оцінка падіння української економіки в 2020 році в 5,5% збережена на колишньому рівні. У Світовому банку також відзначили, що збройний конфлікт на сході України може відбитися на ринках Європи і Центральної Азії.
“Розпад мирної угоди між Вірменією і Азербайджаном, подальше політичний тиск в Білорусі, Киргизії, відновлення участі найбільших економік регіону в конфліктах в Лівії, Сирійській Арабській Республіці або Україні може викликати додаткові санкції і створити значний тиск на фінансовому ринку”, – говориться в повідомленні.
Нагадаємо, раніше міністр економіки Ігор Петрашко повідомляв, що в I кварталі 2021 року спад української економіки може скласти 3%. При цьому за весь наступний рік прогнозується зростання ВВП в 4,6%.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас