США хочуть вводити американцям лише половину дози вакцини від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США хочуть вводити американцям лише половину дози вакцини від коронавірусу

Світ
1408
В уряді США розглядають можливість введення частині населення лише половинної дози ін’єкцій препаратом від COVID-19 компанії Moderna. 
Про це заявив очільник ініціативи Operation Warp Speed, створеної для пришвидшення розроблення і розповсюдження вакцини від коронавірусу, Монсеф Слау, пише CNBC.
У такий спосіб США зможуть сягнути “імунізації вдвічі більшої кількості людей за допомогою вже наявних доз”. Слау запевнив, що імунна відповідь ідентична реакції на повну дозу відповідної вакцини. 
“І тому ми ведемо переговори з Moderna і FDA (американський медичний регулятор. – Ред.). Звичайно, у підсумку рішення буде за FDA”, – наголосив він.
Додамо, що вакцина Moderna передбачає введення двох ін’єкцій з інтервалом у чотири тижні. 
Зазначимо, що в межах ініціативи Operation Warp Speed, США планували ввести вакцину 20 мільйонам людей до кінця 2021 року. Однак, за даними Центрів з контролю і профілактики захворювань, станом на 2 січня щеплення отримали лише близько 4,2 мільйона американців.
За даними Університету Джона Гопкінса, нині середній семиденний показник нових випадків коронавірусу в США сягає 205 093 осіб. Ця цифра зросла на 8% у порівнянні з попереднім тижнем, хоча тестування і звітність були непослідовними у період свят.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас