"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для побутових споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для побутових споживачів

Енергетика
3222
Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” підвищила ціну газу для побутових клієнтів на 14% у січні.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
Зазначається, що ціни на природний газ для побутових клієнтів у січні 2021 року встановлено на рівні 7,22 гривень за куб.м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки).
У грудні поточного року ціна складала 6,33 грн.
“Зміни цін на газ у січні зумовлені, в першу чергу, сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо. Разом із тим ГК “Нафтогаз України”, починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ за одними з найнижчих цін серед постачальників”.
Раніше повідомлялося, що мільйони українців можуть залишитися без доступу до газу з 1 січня через відсутність лічильників. Відповідно до закону про комерційний облік природного газу, з 1 січня 2021 року споживачам, у яких немає лічильників, газ поставляти не будуть.
Кому можуть відключити газ: споживачам, у яких немає лічильника і вони відмовилися від них, коли облгази пропонували встановити.
Кому газ не відключать:
  • споживачам з індивідуальним лічильником;
  • мешканцям без лічильника, які проживають у багатоквартирному будинку, де є загальнобудинковий лічильник;
  • споживачам, яким не встановили лічильник з вини облгазів.

Довідка Finance.ua:

  • Облгази почали виставляти споживачам рахунки із значною сумою заборгованості, яку не зазначали раніше. Так звані “температурні” коефіцієнти облгази почали нараховувати, починаючи з 2018 року. Проте, під час переходу до іншого постачальника, облгази виставляють заборгованість з урахуванням коефіцієнтів, починаючи аж з 2015 року. Облгази вважають, що люди споживають більше газу, ніж накручує лічильник. Однак проти такої практики виступають як споживачі, так і регулятор. Бо втрати “від стискання газу” вже закладені в тариф. Тож побутові споживачі мають сплачувати суто по лічильнику.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас