У США з'явиться новий вид лістингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США з'явиться новий вид лістингу

Фондовий ринок
1335
Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) схвалила пропозицію Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE) запровадити новий вид розміщення акцій на біржі.
Пропозиція дозволить компаніям залучати капітал за допомогою прямого лістингу замість традиційного первинного публічного розміщення акцій (IPO), пише WSJ із посиланням на SEC.
У ході IPO компанія вперше стає публічною і залучає капітал від додаткового випуску та продажу акцій. У цьому їй допомагають інвестиційні банки-андеррайтери.
До цього часу альтернативою IPO був прямий лістинг. При звичайному прямому лістингу компанії не можуть випускати нові акції і таким чином залучати фінансування. Папери можуть продавати тільки діючі акціонери.
Новий вид прямого лістингу дозволить компаніям залучати кошти, але не користуватися послугами андеррайтерів і, відповідно, не платити їм комісії. Він може стати більш привабливим для стартапів.
«Андеррайтинг з твердими зобов’язаннями може бути підходящим варіантом для багатьох компаній, що прагнуть вийти на публічні ринки. Однак він не обов’язково є правильним варіантом для кожної компанії», – зазначив представник SEC Елад Ройзман.
За його словами, ціну акцій при розміщенні визначатимуть у ході торгів.
Пропозиція від NYSE надійшла ще в грудні 2019 року. Наприкінці серпня SEC вже схвалювала цю пропозицію.
Однак у США з’явилося багато противників даної ініціативи. Зокрема проти введення нового лістингу виступила Рада інституційних інвесторів, в який входять різні фонди.
Рада вважає, що новий вид прямого лістингу не захистить інтереси інвесторів, як традиційне IPO. Проте SEC відхилила ці заперечення.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас