Обсяг угод зі злиття та поглинання перевищує 1 трлн другий квартал поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг угод зі злиття та поглинання перевищує 1 трлн другий квартал поспіль

Фондовий ринок
296
Завдяки серії великих операцій зі злиття і поглинання, укладених в останні місяці поточного року, сукупний обсяг M&A в світі в четвертому кварталі досяг $1,1 трлн – причому показник перевищив позначку в $1 трлн за підсумками другого кварталу поспіль.
Про це свідчать дані Dealogic, на які посилається FinMarket.
Загальний обсяг угод M&A, укладених у 2020 році, склав $3,4 трлн, що на 15% менше, ніж роком раніше.
«Пожвавлення фінансових ринків, підкріплене новинами про вакцини від COVID-19 і завершення президентських виборів в США, створюють фон для подальших угод M&A, – відзначає аналітик JPMorgan Конор Хіллер. – Ми побачимо, як сильні компанії, бізнес-моделі яких виграли в результаті пандемії, будуть рости за рахунок злиттів і поглинань. Іншим потрібна допомога для реструктуризації і рекапіталізації».
У 2021 році експерти очікують підвищення активності в сфері M&A, відзначаючи, що компанії будуть реорганізовувати операції, адаптуючись до наслідків кризи, викликаної пандемією коронавірусу.
«Я думаю, тренд до збільшення кількості IPO збережеться, – зазначає співкерівник підрозділу ринків капіталу Citigroup Маноло Фалько. – У той же час активність на ринку M & A, яка почала рости у вересні, очевидно відновилася, і як ми сподіваємося, збережеться в 2021 році».
Серед факторів, які будуть підтримувати високу активність в сфері M&A в 2021 році, експерти відзначають низьку вартість залучення боргового фінансування, державні стимули, наявність привабливих можливостей для покупки, а також загальне прагнення компаній змінювати бізнес-моделі у відповідь на глобальні зміни.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас