Попит на IT-спеціальності поставив рекорд в 2020 (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на IT-спеціальності поставив рекорд в 2020 (дослідження)

Світ
2503
У 2020 році кількість заявок на IT-спеціальності досягла рекордних 138 тисяч, що на 20% більше, ніж 2 роки тому.
Такі дані Finance.ua надали в компанії GlobalLogic.
У середньому попит на IT-напрямки в університетах зростає майже на 10% щорічно. Минулого року IT-абітурієнти склали 15% з усіх, хто подавав документи в університети.
Лідером за кількістю заявок став Київський політехнічний інститут (НТУУ КПІ ім. І. Сікорського): майже 20 тисяч. Ще 6 українських університетів отримали від 4500 IT-заявок кожен – КНУ ім. Т. Шевченка, НАУ, ХНУРЕ, НТУ “Харківський політехнічний інститут”, ЛНУ ім. І. Франка та НУ “Львівська політехніка”.
При цьому близько 80% IT-студентів не вистачає практики, згідно з дослідженням GlobalLogic у Львові. Ця тенденція актуальна для всієї України.
“Враховуючи, що IT ринок зростає на 20-30% на рік, спільні ініціативи сфери освіти та IT індустрії необхідні, щоб відповідати запиту галузі на кадри. Україна – країна IT-талантів, і наше завдання їх розвивати. Сьогодні освіта та IT-ринок не можуть існувати окремо. Адже тільки спільні освітні ініціативи дадуть студентам більше роботи в реальних проєктах, а ринку — кваліфікованих інженерів”, — розповів Артур Селецький, заступник міністра освіти і науки України.
Довідка Finance.ua:
  • З 2018 року група компаній GlobalLogic інвестувала 3,5 млн доларів США в розвиток інженерних талантів в регіоні Центральної та Східної Європи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас