Біолог розкрила причини мутації COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біолог розкрила причини мутації COVID-19

Світ
1640
Професор Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона Анча Баранова розповіла, чому коронавірус почав мутувати. За її словами, подібну мутацію провокують лікувальні препарати. Вони пригнічують процес розмноження вірусу. Причиною може бути і лікування пацієнтів за допомогою плазми з антитілами.
Баранова зазначає, що вірус еволюціонував саме всередині організму людини. Це експерт помітила при вивченні результатів, які англійські вчені виклали у відкритий доступ. Професор заявляє і заспокоює, новий штам не такий небезпечний, як про це заявляють ЗМІ. Також жінка повідомила, що вірус може сидіти довго в організмі і мутувати, якщо у людини пригнічений імунітет.
Таке може бути після операцій або, якщо людина — ВІЛ-інфікована. В такому разі їй буде набагато важче перенести коронавірус, адже на очищення організм витратить більше часу і сил. Нагадуємо, що представники Всесвітньої організації охорони здоров’я встигли заспокоїти тих, хто панікує через поширення нового штаму коронавірусу. Експерти сказали, що у зв’язку з мутацією, нова форма стала швидше і легше поширюватися, але в цілому це не впливає на загальні мутації і ускладнення хвороби. Всі віруси без винятку мають схильність до мутації.
Більшість з них в основному не змінюють свій спосіб поширення, симптоми і перетікання хвороби в організмі людини.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас