На початку наступного року свинина підскочить у ціні
У найближчі кілька місяців свинина в Україні додасть в ціні, повідомили в Асоціації тваринників. Відбудеться це через подорожчання зернової групи, сої та соняшнику на 20-40%. Вони є основним раціоном свиней, а в структурі собівартості виробництва м’яса корми займають близько 70-80%, уточнює експерт зі свинарства асоціації та компанії AVA Group Ольга Махно.
Крім цього, ключовий м’ясний продукт підскочить в ціні через зростання собівартості вирощування свиней при низьких закупівельних цінах.
“М’ясокомбінати приймають свиней живою масою за ціною 37-39 грн/кг. Собівартість же вирощування свиней при нинішніх цінах на зернові та білкові компоненти на грудень 2020 року повинна бути меншою за 36 грн/кг. Але в багатьох свинокомплексах вона вже наближається до 40 грн/кг і більше”, – говорить Махно.
Саме цей фактор може викликати скорочення поголів’я свиней як у населення, так і на промислових підприємствах. Це ж у свою чергу спровокує зростання попиту на м’ясо.
За матеріалами: УБР
Поділитися новиною