З початку пандемії Cisco звільнила 3500 співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку пандемії Cisco звільнила 3500 співробітників

Фондовий ринок
504
З початку пандемії COVID-19 Cisco звільнила 3500 співробітників.
Інформацію про це офіційно підтвердили в прес-службі американського виробника мережевого обладнання.
″Ми постійно проводимо оцінку наших напрямків зростання і ресурсів відповідно до запитів наших клієнтів. Як результат, з початку пандемії ми реструктуризували приблизно 3500 робочих місць. Додатково ми прийняли на роботу тисячі людей на нові посади в інших сферах нашого бізнесу″, – повідомив прессекретар Cisco у відповідь на запит CRN.
Також в компанії спростували публікацію The Washington Post, в якій видання з посиланням на трьох колишніх працівників Cisco, обізнаних про плани компанії, повідомило про намір мережевого гіганта скоротити ще як мінімум 8 тисяч співробітників або більше ніж 10% свого штату.
За даними Cisco на кінець липня 2020 року, в компанії налічувалося 77500 співробітників по всьому світу, з яких 38900 перебувають у США.
Тим часом, у квітні 2020 року гендиректор Cisco Чак Роббінс (Chuck Robbins) заявляв, що персоналу компанії не варто турбуватися про можливу втрату роботи.
& #8243;Навіщо нам посилювати проблему? По-моєму, для тих з нас, у кого достатньо фінансових ресурсів, щоб впоратися з труднощами, було б просто нерозумно додатково ускладнювати ситуацію″, – заявляв топ-менеджер в той час в інтерв’ю Bloomberg.
Однак пізніше Cisco все ж таки відчула на собі наслідки пандемії, які позначилися на фінансовому становищі багатьох технологічних компаній по всьому світу. За підсумками фінкварталу, який завершився для Cisco 24 жовтня 2020 року, виручка компанії просіла на 9% і склала 11,93 млрд доларів. Це вже четверте поспіль зниження продажів. Роком раніше квартальний оборот Cisco досягав 13,16 млрд доларів.
У серпні 2020 року Cisco оприлюднила план зі скорочення річних витрат компанії на 1 млрд доларів, що передбачає звільнення і відмову від збиткових ІТ-напрямків. Зокрема, Чак Роббінс повідомив інвесторам, що компанія перерозподілить свої інвестиції на користь ключових напрямків зростання, таких як 5G, штучний інтелект і розробка напівпровідників наступного покоління. Поряд з цим була оголошена і кадрова реструктуризація, що включає програму добровільного дострокового виходу на пенсію і скорочення робочих місць в різних регіонах.
Компанія тоді не розкрила інформацію про масштаби звільнень, зазначивши лише, що в рамках добровільного виходу на пенсію передбачається виплатити компенсації на 900 млн доларів. Тим часом, на онлайн-майданчику TheLayoff.com, де люди, не розкриваючи своїх імен, обговорюють кадрові зміни в компаніях, в жовтні з’являлися повідомлення про те, що Cisco можуть залишити понад 7100 осіб.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас