VW випустить конкурента Tesla Model S (концепт) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VW випустить конкурента Tesla Model S (концепт)

Технології&Авто
2355
Автомобілебудівний концерн Volkswagen запланував розробити великий повністю електричний седан, який буде пропонуватися в усьому світі, маючи на меті успішно конкурувати з флагманом лідера в сегменті електромобілів Tesla Model S. Як повідомляє Automotive News, нове авто випускатиметься на німецькому заводі VW у Вольфсбурзі.
Новий електрокар буде класом вище середньорозмірного Volkswagen Aero, який з’явиться у 2023 році, але не таким розкішним, як Mercedes-Benz EQS, прем’єра якого очікується вже у 2021 році.
Члени ради директорів VW Group раніше в цьому місяці схвалили збірку електричного седана в Вольфсбурзі, після рішення перетворити завод в «стартовий майданчик» для високоавтоматизованого виробництва електромобілів.
VW випустить конкурента Tesla Model S (концепт)
Керівництво компанії розраховує розпочати виробництво електромобілів у Вольфсбурзі до вересня 2025 року, наполягаючи на тому, щоб в седані використовувалися технології останнього покоління і новітнє програмне забезпечення.
Незадовго до цього німецький концерн оголосив про масштабні інвестиції в будівництво електромобілів на своїх заводах в Ганновері, Емдені і Цвіккау. Інвестиційний план з конкретним бюджетом розвитку і передбачуваними обсягами виробництва в Вольфсбурзі ще не затверджений.
VW випустить конкурента Tesla Model S (концепт)
Попри свої розміри, майбутній електричний седан використовуватиме платформу VW MEB, яка вже використовується при виробництві ID.3 і ID.4, призначених для автомобілів в сегментах компактних і середніх автомобілів. Використання платформи MEB при створенні нового електричного седана дозволить скоротити витрати групи та уникнути використання дорожчої архітектури PPE, розробленої для преміальних моделей VW, Audi та Porsche.
Джерела видання зазначили, що очікуване виробництво нового електричного седана може скласти 300 000 автомобілів в рік, якщо виробництво буде розширено на ключові ринки, такі як Китай і США.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас