Створено кишеньковий апарат УЗД для діагностики хвороб через смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено кишеньковий апарат УЗД для діагностики хвороб через смартфон

Технології&Авто
947
Сучасна медицина дозволяє зробити високоточне ультразвукове дослідження (УЗД) організму практично в кожному великому населеному пункті. Однак для цього все ще потрібно йти в поліклініку, де встановлено спеціалізоване обладнання. Американська компанія створила компактний пристрій для ультразвукової діагностики, який поміщається в кишеню штанів і працює в парі зі смартфоном.
Медичні системи для проведення УЗД громіздкі і надзвичайно дорогі. На думку американської компанії Vave Health, багато людей хочуть мати можливість стежити за своїм здоров’ям без звернення до лікарні. Крім того, проведення подібних досліджень у віддалених районах ускладнюється проблемами з транспортуванням громіздкого обладнання. Відмінною заміною традиційним апаратам може стати кишеньковий пристрій УЗД, що дозволяє проводити дослідження в будь-якому зручному місці.
Зонд Vave важить всього 340 грамів і складається з п’єзоелектричного перетворювача, литого магнієвого корпусу для відводу тепла і силіконової ручки для зручного хвата. На одному знімному літій-іонному акумуляторі прилад може працювати більше години в режимі безперервного сканування. Пристрій також отримав захист від води за стандартом IP67, що дозволяє мити і дезінфікувати його при необхідності.
При купівлі доступний додаток для смартфона, де можна обрати між чотирма різними видами діагностики: серця, легенів, черевної порожнини і репродуктивних органів. У ручному режимі доступне регулювання глибини, сили і фокуса. Зображення транслюються в режимі реального часу на смартфон під управлінням iOS або Android по Wi-Fi. Є можливість збереження даних на телефон або віддалений сервер.
Vave Health надає кишеньковий прилад УЗД за щомісячною підпискою за $99.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас