Накопичувальні пенсії: зарубіжний досвід "особистих пенсій" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичувальні пенсії: зарубіжний досвід "особистих пенсій"

Особисті фінанси
3481
В Україні вчергове збираються ввести особисті накопичувальні пенсійні рахунки. Нову пенсійну систему хочуть ухвалити до кінця року.
Міжнародний досвід також не показав ефективності накопичувальної системи пенсійного забезпечення через приватні фонди. У країнах Східної Європи вона припинила існування незабаром після спроб впровадження. Вигоду отримав лише приватний фінансовий сектор, який і лобіював ці реформи.
Міжнародна організація праці (МОП), яка займається проблемами підвищення соціальних стандартів по всьому світу, послідовно виступає проти введення другого рівня пенсійного забезпечення в Україні.
Експерти МОП вважають, що створення пенсійної системи другого рівня не вирішить проблем, які постали перед нинішньою солідарною пенсійною системою в Україні.
В інших країнах системи другого рівня стикаються з проблемами ухилення від сплати внесків і низького рівня охоплення.
Тому в Україні в нинішніх умовах не рекомендується введення пенсійної системи другого рівня.

Довідка Finance.ua:

  • До парламенту подано низку законопроєктів, найбільш значущих два – №2683 “Про обов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення” та №4408 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про накопичувальну професійну пенсійну систему” (так звані списки №1 та №2).
  • Головне в законопроєкті №2683 – хто і як фінансуватиме накопичувальні пенсії працівників, і де знаходитимуться накопичені кошти.

Як перевірити свій страховий стаж.І докупити, якщо не вистачає для пенсії

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас