Українці назвали прийнятний рівень зарплати (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці назвали прийнятний рівень зарплати (опитування)

Особисті фінанси
3487
Для більшості українців основним або навіть єдиним джерелом доходів є заробітна плата. В Україні існує ще й суттєва різниця між такими поняттями як «офіційна», «реальна» і «бажана» зарплата. Також характерним є невдоволення більшості населення кількістю зароблених грошей.
Про це пише компанія Research & Branding Group за результатами опитування.
Українці далеко не одностайні в питанні прийнятного для них рівня заробітної плати. Про це свідчить істотний розкид отриманих відповідей.
Мінімальна сума, зазначена як прийнятна, становить 5 тис. гривень, а максимальна – 100 тис. гривень.
Найчастіше прийнятні зарплати вкладалися в інтервал від 10 тис. до 25 тис. гривень.
В цілому по вибірці середнє значення прийнятного для українців рівня заробітної плати склало 20 328 гривень, що в 1,7 рази менше, ніж зафіксований Держстатом середній рівень зарплати в жовтні 2020 р.
За останній рік рівень прийнятної заробітної плати збільшився приблизно на 5,5% (з 19,3 тис. гривень в 2019 році до 20,3 тис. гривень в нинішньому році), але співвідношення реальної і прийнятної зарплати в порівнянні з вереснем 2019 р. майже не змінилося.
Що впливає. Результати аналізу показують, що на уявлення українців про прийнятний рівень заробітної плати певною мірою впливають такі соціально-демографічні характеристики, як стать, вік, місцевість і регіон проживання:
  • Чоловіки схильні вказувати більш високий рівень прийнятної для них заробітної плати, ніж жінки (в середньому, відповідно, 22,0 тис. і 18,9 тис. гривень);
  • Як правило, зі збільшенням віку респондентів відзначається зниження рівня прийнятної для них заробітної плати. Так, у осіб старшої вікової групи він склав 16,1 тис. гривень, а в осіб у віці 30-39 років він був близько 23,0 тис. гривень;
Найвищий рівень прийнятної заробітної плати зафіксований серед жителів обласних центрів (23,1 тис. гривень), а найнижчий – серед жителів сільської місцевості (17,2 тис. гривень);
Також більший рівень прийнятної зарплати був відзначений жителями східного регіону (в середньому 22,6 тис. гривень), а найнижчий – жителями західного регіону (в середньому 18,6 тис. гривень). Що стосується центрального і південного регіонів, то в кожному з них середнє значення прийнятного рівня заробітної плати склало в середньому близько 20 тис. гривень.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас