У "Слузі народу" заговорили про підвищення зарплат медикам у 2022 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Слузі народу" заговорили про підвищення зарплат медикам у 2022 році

Казна та Політика
405
Можливість підвищити заробітні плати медикам до того рівня, який пропонує Міністерство охорони здоров’я, має з’явитися у 2022 році, якщо наступний рік стане роком економічного зростання.
Про це у кулуарах Верховної Ради заявив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат з фракції “Слуга народу” Данило Гетманцев.
За словами Гетманцева, 2021 рік “повинен стати роком відродження економіки України і відродження нашої промисловості”.
“… я думаю, що ми вже досягли дна, від якого треба відштовхнутися і в яке знизу ніхто не буде стукати у 2021 році. Так от цей 2021 рік повинен дати нам можливість вже в бюджеті 2022 року дійсно підвищити медикам заробітні платні до того рівня, про який йдеться зараз у промовах міністра охорони здоров’я. Ми говоримо про те, щоб лікар отримував від 20 тисяч гривень. Це можна зробити, надавши гроші додаткові на медицину, і ми з вами знаємо цю цифру — це 57 млрд, але ці 57 млрд можна взяти з детінізації контрабанди, наприклад”, — сказав Гетманцев.
Він підтримав вимоги медиків, висловивши думку, що “ставлення держави до медиків історично у нашій державі є не гідним, погане ставлення, ми не цінуємо цю тяжку працю, ми не надаємо людям достатньо коштів, аби вони виживали і самі ставимо їх на грань виживання”. “На жаль, дійсно ресурси нашого бюджету у зв’язку з величезною часткою тіньової економіки обмежені”, – вказав нардеп.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас