Рада прийняла закон про електронні комунікації з поправками Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон про електронні комунікації з поправками Зеленського

Казна та Політика
655
Верховна Рада в рамках повторного розгляду після вето президента прийняла закон «Про електронні комунікації», що адаптує українське законодавство у сфері електронних комунікацій до європейських стандартів.
Представляючи законопроект, заступник голови парламентського комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко підкреслив, що нова редакція закону враховує всі рекомендації президента.
«Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації пропрацював пропозиції президента України і визнав їх обґрунтованими. Члени комітету напрацювали і подали 66 правок, які повністю відображають пропозиції президента», – сказав він.
Зокрема, закон визначає правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій і радіочастотного спектру, встановлює повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності в цих сферах; визначає обов’язки і принципи відповідальності фізичних і юридичних осіб, що беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.
Також закон визначає основні принципи діяльності та повноваження регуляторного органу в сфері електронних комунікацій.
Законом визначаються правові основи діяльності постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг:
  • Передбачається запровадження повідомного принципу реєстрації суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері електронних комунікацій; встановлення виключного переліку вимог до учасників ринку; введення консультацій з учасниками ринку з усіх питань, що зачіпають їхні інтереси; удосконалення контролю (нагляду) в сфері електронних комунікацій з метою його направлення на попередження правопорушень і зниження потенційно можливого тиску на суб’єктів господарювання, зменшення кількості перевірок цих суб’єктів на їхній території.
  • Закон також встановлює відповідальність за порушення законодавства про електронні комунікації.

Довідка Finance.ua:

  • З0 вересня Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект «Про електронні комунікації», що адаптує українське законодавство у сфері електронних комунікацій до європейських стандартів.
  • У жовтні президент України Володимир Зеленський ветував закон.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас