Укроборонпром з'ясовує, чому «Антонов» залишився без замовлень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укроборонпром з'ясовує, чому «Антонов» залишився без замовлень

Фондовий ринок
7801
У концерні “Укроборонпром” проводять аналіз процесів, які призвели до фактичної втрати замовлень державним авіабудівним підприємством “Антонов”.
Про це заявив новопризначений генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв під час пресконференції на тему “Стратегія спільних дій у сфері реформування оборонно-промислового комплексу”.
“Зараз ми проводимо глибокий аналіз тих процесів, які стали перешкодами для того, щоб раніше отримати замовлення і почати його виконувати”, – наголосив він.
За словами Гусєва, перед концерном стоїть нагальна проблема – завантажити підприємства замовленнями, в першу чергу державними.
“Щодо виконання контрактів по “Антонову”, сьогодні в мене планується робоча зустріч з виконуючим обов’язки генерального директора “Антонова”. Нам надзвичайно важливо завантажити підприємство “Антонов” замовленнями, в першу чергу для потреб українських державних замовників. І ми налаштовані на те, щоб рухатись динамічно, щоб і державні замовники вчасно розміщували свої замовлення, і підприємства Укроборонпрому вчасно їх виконували”, – підкреслив він.
Улистопаді 2020 року в публічну площину вийшов конфлікт між Укроборонпромом та підприємствами авіагалузі, що були включені до його складу в 2015 році, а також професійними об’єднаннями галузі.
Так, професійні об’єднання авіагалузі – Асоціація «Укравіапром», Об’єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості України та Профспілка авіабудівників України – висловили стурбованість з приводу чергової зміни керівника на ДП «Антонов», а також форми управління підприємством. Про це, зокрема, йшлося в листі об’єднань на адресу Президента Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, секретаря РНБО Олексія Данилова.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас