"Укравтодор" має намір відкрити новий міст через Старий Дніпро в Запоріжжі до Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" має намір відкрити новий міст через Старий Дніпро в Запоріжжі до Нового року

Казна та Політика
11404
Новий міст у Запоріжжі, що веде з житлового масиву Бабурка на острів Хортиця через річку Старий Дніпро, успішно пройшов випробування навантаженням 13 грудня, що дозволяє відкрити його вже до Нового року.
Як повідомляє Державне агентство автомобільних доріг, на першому етапі випробувань на міст виїхали шість вантажівок вагою по 36 тонн кожна, зупиняючись в контрольних точках для проведення вимірів.
На другому етапі на міст виїхали вісім вантажівок, вимірювалося навантаження в статиці. Показник прогину крайніх прольотів склав 11 мм при допустимих 12 мм, середніх прольотів — 8 мм при допустимих 9 мм.
“Просадка під навантаженням пройшла виключно в межах державних будівельних норм. Розбіжність не перевищує помилки вимірювання. Успішні випробування дозволяють вже в грудні відкрити перший проїзд на мосту з Бабурки на Хортицю”, — прокоментував результати випробувань керівник “Укравтодору” Олександр Кубраков.
Як повідомив він на своїй сторінці у Facebook, паралельно ведуться роботи на вантовому мості через основне русло Дніпра.
“Роботи на ньому в Кривій бухті в самому розпалі. У січні найпотужніший в Європі плавучий кран LK – 600 буде влаштовувати конструкції вантового мосту на тимчасові опори”, — анонсував голова агентства.
Крім того, Кубраков повідомив, що особисто піднімався на ліфті на 166-метровий пілон майбутнього мосту, і опублікував зроблені звідти фото.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас