АМКУ оштрафував «Зеонбуд» на 25 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував «Зеонбуд» на 25 млн гривень

Фондовий ринок
823
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 ТОВ «Зеонбуд» за зловживання монопольним становищем при наданні послуг з трансляції телепрограм загальнонаціональних каналів у цифровому форматі DVB-T2.
АМКУ зобов’язав “Зеонбуд” припинити порушення і наклав штраф у розмірі 25,726 млн грн.
Як вказано в повідомленні комітету, з вересня 2011 року по грудень 2019 року «Зеонбуд», зловживаючи монопольним становищем, встановлював тарифи на телекомунікаційні послуги без будь-яких розрахунків і економічних обґрунтувань таких тарифів. При цьому надалі “Зеонбуд” міняв тарифи шляхом надання знижок без жодного економічного обґрунтування.
«Водночас знижки для різних телекомпаній варіювалися без жодних на те підстав. Тому виходило, що за одні й ті ж послуги різні компанії платили від нуля до 100% тарифу», — зазначили в АМКУ.
Своїм рішенням комітет визнав зазначені дії “Зеонбуду” порушенням законодавства Про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем шляхом встановлення таких цін, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.
Як повідомлялося, наприкінці жовтня поточного року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер продовжила ліцензії провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 ТОВ «Зеонбуд» терміном на 10 років.
«Зеонбуд» – оператор цифрової багатоканальної телемережі у складі чотирьох мультиплексів у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Отримав ліцензію Нацради з телерадіомовлення в грудні 2010 року.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас