В Україні цьогоріч вже ліквідовано 14 банків (список) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні цьогоріч вже ліквідовано 14 банків (список)

Фондовий ринок
6148
В 2020 році завершилася ліквідація 14 неплатоспроможних установ.
Про це заявила заступниця директора-розпорядника ФГВФО Ольга Білай.
«Всього за період кризи ліквідовано вже 48 банків – виключено з Реєстру, із них 14 банків було виключено протягом цього року. Ще 20 банків повністю завершили продаж активів. Наразі затверджений ліквідаційний баланс, тобто банків, в яких нічого вже не залишилося, 68», – сказала вона.
В 2020 році були остаточно ліквідовані наступні банки: банк «Київ», банк «Юнісон», УкрБізнесБанк, банк «ТК Кредит», банк «Хрещатик», Кредитпромбанк, Авант-Банк, БГ Банк, Фортуна-банк, Легбанк, Експобанк, Міський комерційний банк, банк «Демарк», Грін Банк.
Майже три десятки банків ще ліквідуються.
«Ще в 28 банках в нас триває процедура ліквідації. 8 з них знаходяться на завершальній стадії. Думаю, протягом I-II кварталів ми їх завершимо. І лише три банки знаходяться в активній стадії ліквідації. Це Родовід Банк, ВТБ Банк та банк «Аркада», який ми отримали тільки цього року», – зазначила вона.
Протягом 2021 року буде завершена ліквідація ВТБ Банку, який вже два роки ліквідується.
«В ВТБ Банку ми вже виплатили четверту чергу кредиторів – повністю повернули кошти, і розпочали виплати – 20% виплатили – кредиторам сьомої черги, це юридичні особи», – сказала вона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас