Як укласти шлюбний договір і що в ньому прописати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як укласти шлюбний договір і що в ньому прописати (інфографіка)

Особисті фінанси
1370
Законодавство передбачає, що шлюбний договір укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню. А тому, конкретний перелік документів для укладення договору залежить від того, що буде предметом шлюбного договору.
“Наприклад, якщо це буде відповідне нерухоме майно, то крім документів про укладений шлюб, для укладення договору з елементом нерухомого майна нотаріус попросить надати весь перелік документів, необхідних для укладення договору з нерухомим майном”, – говорить Олександр Лещенко.
У разі недодержання сторонами вимоги закону про нотаріальне посвідчення договору (незалежно від того, що є предметом договору) такий документ є нікчемним (тобто, немає законодавчої необхідності звертатися до суду з відповідним позовом, зазначений договір є нікчемним з моменту його укладення).
“Якщо ж подружжя не пішло на договірне врегулювання шлюбних правовідносин, наступним етапом є судові процедури. Відразу варто сказати, що такі процеси – тривалі і, як показує практика, таки доведе одному з подружжя очевидну вигоду укладення шлюбного договору”, – зауважив Олександр Лещенко.
Що прописати в шлюбному договорі. Предметом шлюбного договору є майнові та немайнові відносини між подружжям, цим договором визначаються їхні майнові права та обов’язки, а також можуть бути визначені майнові права та обов’язки подружжя як батьків.
Сторони в шлюбному договорі можуть визначати:
Як укласти шлюбний договір і що в ньому прописати (інфографіка)
Принцип свободи договору дозволяє врегулювати в шлюбному договорі будь-які майнові та немайнові питання чоловіка і дружини.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші 💸

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас