Тариф за транспортування газу в Києві зросте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тариф за транспортування газу в Києві зросте

Енергетика
3086
Нацкомісія з держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила чергові проєкти постанов щодо нових тарифів для операторів газорозподільних мереж (облгазів) з січня 2021 року, пише 100realty.ua.
Підвищити тарифи пропонується 43 газорозподільним компаніям у всіх регіонах країни. За цими проєктами в середньому вартість розподілу газу з 2021-го може зрости в 1,7 разу.
Це рішення НКРЕКП стосується виключно плати за доставку природного газу. Ціна ж на газ формується на ринкових принципах. Тому споживачі можуть вільно обрати собі відповідний тариф у будь-якого постачальника.
Вартість послуг облгазів буде істотно відрізнятися залежно від регіону. У Києві вона складе 0,4 грн за 1 куб. м на місяць (з ПДВ).
Раніше повідомлялося, що в квітні 2020 оптова ціна на газ для потреб населення знизилася до 2,9 грн за кубометр, що на 15% менше, ніж у березні і на 38%, починаючи з січня.

Довідка Finance.ua:

  • Наступного року в Україні збільшиться вартість комунальних послуг на 20-30%. А загальна цифра в платіжці збільшиться на 300-700 грн, залежно від сезону. Про це повідомив представник Союзу споживачів комунальних послуг, радник заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Олег Попенко. За його словами, зростання тарифів на газ вже відбулося, а транспортування подорожчало на 100%.
  • Крім того, у січні майже всі водоканали піднімуть на 20% вартість своїх послуг з водопостачання та водовідведення. Це буде п’ятий або шостий підйом ціни за останні п’ять років.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас