Статки чотирьох засновників IT-гігантів скоротилися майже на $9 млрд за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Статки чотирьох засновників IT-гігантів скоротилися майже на $9 млрд за тиждень

Фондовий ринок
485
Сумарний капітал чотирьох засновників найбільших IT-компаній – Джеффа Безоса, Марка Цукерберга, Сергія Бріна і Ларрі Пейджа – скоротився на $8,5 млрд за тиждень, підрахував Forbes. Причиною стало падіння акцій техногігантів, які складають основу капіталу цих мільярдерів: Amazon, Facebook і Google.
Статки гендиректора Amazon і найбагатшого бізнесмена світу за версією Forbes Джеффа Безоса зменшилися на $2,4 млрд – до $182,2 млрд.
Капітал глави Facebook Марка Цукерберга за підсумками тижня зменшився на $2,2 млрд (до $100,5 млрд).
Статки співзасновників Google Ларрі Пейджа і Сергія Бріна впали на $2 млрд і $1,9 млрд – до $78,2 млрд і $76 млрд відповідно.
Федеральна торгова комісія (FTC) США заявила 9 грудня, що подала до суду на Facebook за «незаконну монополізацію». Регулятор вважає, що соцмережа роками підтримує своє лідерство, пригнічуючи конкуренцію. Підтвердженням цього комісія вважає придбання Instagram в 2012 році і WhatsApp в 2014-му.
FTC добивається через суд продажу частини активів, включаючи WhatsApp і Instagram.
Facebook назвав це «перевертанням історії» і атакою на сервіси, куплені за згодою антимонопольних регуляторів.
Того ж дня окремий позов до соцмережі подала генпрокурор Нью-Йорка разом з 47 іншими прокурорами – теж проти «незаконної монополії» Facebook.
Однак цього тижня гендиректор Tesla Ілон Маск вперше випередив найбагатшого європейця Бернара Арно і вибрався на другу сходинку списку найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes. На цьому рівні Маск, втім, протримався всього день. Після того, як JPMorgan назвав акції Tesla занадто переоціненими, вони подешевшали на 7%, а статки Маска зменшилися на $9 млрд.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас