Степанов розвінчав міф про "розпилювання" держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов розвінчав міф про "розпилювання" держбюджету

Казна та Політика
391
Верховна Рада розгляне проєкт державного бюджету на 2021 рік 15 грудня, і міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликає поставити медицину в пріоритет. При цьому він пояснив українцям, чому цей документ важливий для всіх, а не тільки для влади.
Про це міністр розповів на брифінгу.
Він нагадав, що цього тижня відбудеться голосування в парламенті за держбюджет на наступний рік. За його словами, українці часто говорять, що їм все одно, їх це не стосується, оскільки “влада приймає для себе вигідні розрахунки, а ми і далі будемо за все платити самі”.
“Це така думка, яка є у українців”, – сказав міністр і додав, що держбюджет-2021 важливий для здоров’я кожного українця.
Степанова не влаштовує нинішній “збалансований” проєкт бюджету, оскільки він вважає, що медицина в ньому повинна бути в пріоритеті, особливо гроші на лікарів:
  • Охорона здоров’я та оборона повинні бути в пріоритеті.
  • Система охорони здоров’я, медичні працівники повинні стати надпріоритетом і фінансуватися в першу чергу.
  • Медики не повинні думати про те, де взяти гроші.
  • Наразі середня зарплата лікаря – 9-9,5 тис. грн, 7 тис. грн у середнього медперсоналу і 5 тис. грн – у молодшого. Це несправедлива оплата праці і це не можна вважати збалансованими зарплатами.
  • Справедлива зарплата для медиків повинна бути 23 тис. грн, 17 тис. і 12 тис.
Степанов звернувся до народних депутатів з проханням врахувати важливість медиків і підтримати їх не на словах, а ділом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас