Шмигаль пояснив, чому цього року не відбулася велика приватизація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль пояснив, чому цього року не відбулася велика приватизація

Казна та Політика
314
Цього року велика приватизація не відбулася через пандемію, економічну кризу і побоювання уряду, що впадуть ціни на об’єкти приватизації, але наступного року очікують залучення 12 млрд грн від приватизації.
“На початку року було прийнято рішення, оскільки пандемія, інвестори мають обмеження в пересуванні, діях тощо, плюс економічна криза, то ми переживали, що ціни впадуть як на нерухомість, так і на об’єкти великої приватизації.
Ну і крім цього такі об’єкти вимагають великої підготовки, тому що навколо них є маса неузгодженої документації, судових рішень, суперечок і так далі. Фонд держмайна зараз цим займається”, – сказав він, відповідаючи на питання, чому в цьому році не відбулася велика приватизація, крім показової приватизації готелю “Дніпро”.
“Готель “Дніпро” був найкращим варіантом, у нього ідеально чисті документи, його можна було швидко виставити. Це була своєрідна проба, як відреагує ринок. При тому, що “Дніпро” не належав до великої приватизації. Це об’єкт малої приватизації, який, щоправда, продали дорожче, ніж деякі об’єкти великої”, – пояснив прем’єр.
“Було виставлено ще одне газове родовище, і на аукціоні замість очікуваних 400 мільйонів вдалося залучити 650. Ці приклади показали, що коронакриза не впливає на приватизацію. Тому ми провели приватизацію низки спиртових заводів.
На наступний рік ми готуємо шість об’єктів великої приватизації та близько 30 об’єктів середньої приватизації. Таких “малих” об’єктів, як спиртзаводи, готується кілька сотень. У наступному році ми очікуємо залучення 12 млрд гривень від приватизації”, – додав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас